Amir Champion

2 PUNCA ENERGY UNTUK BERJAYA

Ramai orang ingin berjaya dan ramai juga yang tidak tahu bagaimana Untuk berjaya.

Kita selalu diperdengarkan, Untuk berjaya Kena kerja kuat.Untuk berjaya kena disiplin dan Fokus.

Tak salah sebenarnya , akan tetapi perkara yang paling Penting untuk kita KEKAL BERJAYA adalah KEKUATAN SPRITUAL ENERGY YANG KUAT. Berikut adalah 2 punca energy untuk berjaya yang anda boleh ikuti.

2 punca energy untuk berjaya

2 PUNCA ENERGY UNTUK BERJAYA IAITU 2 SUMBER SPRITUAL ENERGI

Energy Doa

Doa boleh mengubah hidup kita dan nasib kita. Ia adalah senjata yang paling ampuh buat umat Islam dan berkesan untuk mereka yang cuba bersungguh-sungguh dan serius dalam berdoa selepas berusaha.

Champ Ulang,

Berusaha dan berdoa bersungguh sungguh.

Doa itu adalah yang paling mendekatkan diri kita dengan-NYA , memperkasakan spritual kita kerana itulah masa perbualan kita dengan Allah yang Maha mendengar.

“Apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu tentang Aku, katakanlah kepada mereka: Sesungguhnya Aku sangat dekat (kepada mereka). Aku mendengar doa setiap mereka apabila mereka memanggil AKU.”

Follow Facebook Amir Champion

Energy Syukur

Setiap orang yang beriman kepada Allah akan diuji. Ujian ini boleh datang dalam bentuk ketakutan, kelaparan, penyakit, kehilangan barang ataupun nyawa orang yang kita Sayangi.

Tidak ada seorang pun yang dapat hidup dengan penuh kebahagiaan tanpa kesulitan.

Allah mengajar Kita untuk kita bersyukur dalam apa jua keadaan sekalipun. Bersyukur dengan sekecil – kecil rezeki hinggalah sebesar – besar rezeki.

Allah menjadikan rezeki yang cukup untuk semua hamba-NYA. Sebab itu Syukur pasti menjauhkan diri kita dari perkara- perkara yang negatif.

Baca juga : Teknik Cold Calling

Shukur membawa kepada banyaknya nikmat Allah:

Sekiranya anda menghargai nikmat Allah, DIA telah menjanjikan peningkatan Rahmat serta keberkatan dalam hidup kita .Ganjaran Allah atas mereka yang Bersyukur adalah tidak terbatas dan tidak bersyarat.

“Jika kamu bersyukur, AKU pasti akan memberi kamu lebih banyak”

(Ibrahim 14: 7)

Sudahkah kita bersyukur untuk hari ini?

SHARE LINK INI

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
AMIR CHAMPION

AMIR CHAMPION

Saya seorang usahawan, penulis, Trainer dan speaker dalam misi untuk meningkatkan skill dan kesedaran dikalangan para Usahawan.

Saya juga merupakan Pengasas Kepada Champion of Change Academy dan Juga President untuk Rbv Agency Top 25 Unit Trust Agency di Bawah Public Mutual yang menguruskan lebih RM 500 juta nilai aset bersih.

Saya juga Pengasas Program Mastery Sales Call dan juga Empower Your Dream yang melatih beribu Konsultan di dalam perniagaan dan juga bidang Jualan.

Saya bekerja dengan syarikat-syarikat Lokal dan Multinasional dalam bidang Jualan .Saya telah bekerja dengan syarikat-syarikat seperti AIA , Etiqa Takaful , Prudential Bsn Takaful, Rhb Bank dan Public Mutual Berhad.

BACA LAGI BLOG AMIR CHAMPION

mastery sales call

TEKNIK COLD CALLING

Bagaimana anda membuat panggilan pada orang anda tidak kenali? Baca artikel ini untuk teknik cold calling yang boleh bantu anda untuk membuat panggilan telefon yang

Read More »

PRODUK & EVENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *