Amir Champion

3 PERKARA ASAS YANG MENGHANCURKAN IMPIAN KITA

Dalam kehidupan, Kita mesti mempunyai Impian yang ingin kita Capai. Dalam artikel ini saya huraikan 3 perkara asas yang menghancurkan impian kita dalam perniagaan atau kehidupan.

Jika diingati kembali kenangan sewaktu dibangku sekolah, hidup kita penuh dengan impian dan cita cita.

Apabila kita mula bekerja serta sibuk dengan kehidupan seharian, impian tadi hilang begitu sahaja.

3 perkara asas yang menghancurkan impian kita

Antara sebab- sebab mengapa 3 perkara asas yang menghancurkan impian kita ini terjadi:

# 1 Berhenti terlalu lama
Anda tahu bahawa salah satu sebab utama anda tidak mencapai sesuatu dalam hidup yang anda mahu adalah kerana anda hanya menyerah kepada keadaan semasa.

# 2 Tidak mencuba sebaik mungkin.
Mungkin anda tidak menyerah, tetapi anda tidak cukup keras untuk benar-benar melakukan perkara besar yang anda mahu lakukan. Dengan kata lain, kita tidak bekerja keras.

# 3 Tidak ada keyakinan pada diri sendiri-Anda tidak mempunyai keyakinan bahkan untuk mengejar impian besar anda. Anda mesti bergerak melampaui keraguan dan bertindak walaupun anda tidak pasti.

Champ berharap artikel 3 perkara asas yang menghancurkan impian kita ini dapat membantu untuk membina keyakinan diri untuk mengejar impian kita.

Champ percaya anda semua pasti ingin mencapi semua impian anda untuk menjadikan setiap satu impian tadi kenyataan, dan champ tidak katakan ianya perkara ringan kerana champ tahu betapa sukarnya untuk menjadikan impian menjadi kenyataan.

Walaubagaimanapun, dengan pemikiran serta mindset yang betul, di sulami dengan strategy yang ampuh ANDA SEMUA PASTI BERJAYA.

Follow Facebook Amir Champion

APA PILIHAN HIDUP KITA.

Champ masih ingat lagi pada tahun 2008 dunia mengalami permulaan penguncupan ekonomi yang sangat teruk . Bermula dengan kejatuhan pasaran perumahan , menyebabkan kepada runtuhan bank di Amerika Syarikat dan Eropah. Ini mengakibatkan kegagalan bank, kebankrapan, penyitaan, dan kegagalan keseluruhan industri.

Sekali lagi , Siapa sangka Tahun 2020 TAHUN IMPIAN bagi kita , di kejutkan dengan Covids – 19 dan memberi kesan yang sangat teruk kepada Ekonomi Dunia.

Walaupun Champ lebih suka mengalami perkembangan ekonomi serta kestabilan politik tetapi terus terang Saat ini adalah saat yang terbaik bagi Champ dan untuk kita semua bangkit dan Lakukan dengan lebih baik.

Baca juga : Teknik Cold Calling

Inilah sebenarnya satu fenomena yang agak aneh sebenarnya , sebab sesetengah orang sebenarnya melakukan lebih baik apabila dicabar kerana ia mencetuskan keperluan untuk mereka bertahan. Kesulitan dan cabaran juga akan merangsang mereka untuk jadi lebih baik dan berada di tahap prestasi yang lebih tinggi.

Ini seterusnya menyebabkan mereka menjadi lebih kreatif di dalam perniagaan dan lebih produktif.

Oleh itu, jangan putus asa walaupun pelbagai cabaran yg mendatang.

“Orang Yang paling Beruntung adalah orang yg Sabar dan orang yang beriman”

Segala Cabaran dan dugaan bukanlah pengakhiran Hidup kita.

Kita Pasti Boleh Berjaya .

SHARE LINK INI

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
AMIR CHAMPION

AMIR CHAMPION

Saya seorang usahawan, penulis, Trainer dan speaker dalam misi untuk meningkatkan skill dan kesedaran dikalangan para Usahawan.

Saya juga merupakan Pengasas Kepada Champion of Change Academy dan Juga President untuk Rbv Agency Top 25 Unit Trust Agency di Bawah Public Mutual yang menguruskan lebih RM 500 juta nilai aset bersih.

Saya juga Pengasas Program Mastery Sales Call dan juga Empower Your Dream yang melatih beribu Konsultan di dalam perniagaan dan juga bidang Jualan.

Saya bekerja dengan syarikat-syarikat Lokal dan Multinasional dalam bidang Jualan .Saya telah bekerja dengan syarikat-syarikat seperti AIA , Etiqa Takaful , Prudential Bsn Takaful, Rhb Bank dan Public Mutual Berhad.

BACA LAGI BLOG AMIR CHAMPION

2 PUNCA ENERGY UNTUK BERJAYA

Ramai orang ingin berjaya dan ramai juga yang tidak tahu bagaimana Untuk berjaya. Kita selalu diperdengarkan, Untuk berjaya Kena kerja kuat.Untuk berjaya kena disiplin dan

Read More »
mastery sales call

TEKNIK COLD CALLING

Bagaimana anda membuat panggilan pada orang anda tidak kenali? Baca artikel ini untuk teknik cold calling yang boleh bantu anda untuk membuat panggilan telefon yang

Read More »

PRODUK & EVENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *